9 Ocak 2009 Cuma

EĞER GELİRSE


Hazır olun olay olur. Alamet-i farikası burada

DEMİRÖREN'İN KOLEKSİYONU


Beşiktaş başkanı Demirören rekora gidiyor. Geçmişinde Fenerbahce forması olan tam 9 futbolcuya 4'5 yıllık başkanlık döneminde Beşiktaş forması giydirdi. Ayrıca birde teknik direktör getirdi. Sondan başa doğru sayarsak Yusuf Şimşek, Rüştü Rencber, Mehmet Yozgatlı, Mert Nobre, Fahri Tatan,Tayfun Korkut , Ali Güneş, Mustafa Doğan, Murat Şahin....
Az kaldı heralde bi takım kurmaya

8 Ocak 2009 Perşembe

KANOUTE'DEN SEVGİLERLE


Gazze'ye selam gollere devam
Kansız İspanya Futbol Federasyonu'da Kanoute'ye para cezası vermiş. Terbiyesizler...

RYAN GİGS



Tüm zamanların bir takımla en çok kupa kaldıran ve madalya alan oyuncusu!

Ada futboluna karşı olan zaafımı bilen bilir. Bir çok futbol sever gibi hastasıyım... sahalarının, seyircilerinin, futbollarının, mantalitelerinin. İngiliz mandası istemiyorum elbet ama zevk veriyor herhangi bir maçlarını izlemek...
Sıkıntıdan çok eski bir dergiye göz atıyodum, baya eski bir dergi olsa gerek. O kadar ki Ferguson iki ingiliz hatunu aynı anda yer yutar gibi duruyor kapak olduğu resimde.Arka fonda, fırından aldığı ekmekle eve dönerken, gazetecileri görüp olay yerine dahil olmuş mahallenin has evladı gibi bakan biri gözüme ilişiyor. O fotoğrafa çıkma sebebi, sadece orda bulunuyor olması. Ama orda bulunuyor olması, o kağağa fotoğraf olmuş adamın bir gün evinin kapısına dayanıp, O'nu Manchester City alt yapısından alıp M. United alt yapısına dahil etmesidir.
Ve hikaye böyle başlar RYAN GİGS için... Kimler gelip geçerken o temele koyulan ilk taş misali, hep yerinde. bazen yedek bazen 11... ama her zaman Old Trafford'da...
Geçtiğimiz sezon efsane futbolcu Sir Bobby Charlton'un rekorunu geçerek Manchester United kulübü tarihinde en çok maçta görev alan futbolcu unvanını eline geçiren Giggs, toplam 781 resmi maçta kırmızı renkli formayı giydi.
dikkat, etenşın pilizzz. 781. Saygıyla yazıyorum bu rakamları yan yana.




















İngiltere 'nin en üst liginin, Premier Lig adını almasından beri, her sezonda gol atan tek futbolcu unvanını da elinde bulunduruyor. Söylemesi zor, düşünmesi korkutucu bir başarı bu bence... yapabilen varsa aha buyrun yorum aşağıda. yazın oraya. ama sanmıyorum. Bu ünvanı alırken de 10 defa Premier Lig şampiyonluğu yaşamış bir abimizdir kendisi. Şampiyonlar liginde aldığı 2 kupayı söyleyerek, ülkemizde ancak playstation da büyük kupalar kazanan büyük futbolcularımızı üzmek istemiyorum aslında. Madem konu şampiyonlar liginden açıldı, hemen ilavesi de olsun, ek misali, üst üste 12 şampiyonlar ligi sezonunda gol tamayı başardı... biri bu adamı durdursun yoksa sayfa da yer kalmayacak...
bunu yaparken de geçen sezon 100. kez şampiyonlar liginde forma giydi. Bu onura erişen bir elin parmağını geçmeyecek kadar olan futbolculardan biri oldu.
Biri beni durdursun dedim, kimse durdurmadı, alın o zaman, Abinin sahip olduğu bazı unvanlar;

Kıtalar Arası Kupa, Maçın Oyuncusu (1999)
U-21 Avrupa'da yılın futbolcusu ünvanı (1993)
İngiliz futbol tarihinin en değerli oyuncuları listesi 2005
Premier Lig on yılın altın karması 2003
"FA Challenge Cup"'da atılan en güzel gol ödülü 1999, 2005
1996 yılın sol kanat oyuncusu

TIKLA ve ÖĞREN

7 Ocak 2009 Çarşamba

RAFAEL MORENO ARANZADİ AKA PİCHİCHİ


Efsaneler serisinin bu bölümünde izleme olanağımız olmasa da ismi bugüne kadar unutulmadan gelen adı üstünde efsane bir isim var. Rafael Moreno Aranzadi bilinen ismiyle Pichichi. İspanya'da her sezon gol krallarına verilen bu ödüle adını veren Aranzadi'nin hazin bir öyküsü var. Athletic Bilbao'da oynadığı zamanlarda gol denince ilk akla gelen isimdi Pichichi. 1911 - 1921 yılları arasında oynadığı 170 maçta 200 gol atmış. 4 kez kral kupasını kaldırmış. Efsanevi San Mames Stadının 1913 yılında ki açılışında ilk golü atan isimdir kendisi. 1921 yılında yeşil sahaları terk ederken 1922 yılında tifüs yüzünden bu dünyayı terk eylemiştir. 1926 da ise klup tarafından heykeli stadın önüne dikilmiş, 1928'de de gol krallarına adını taşıyan ödüller verilmeye başlamıştır. Malum geçen sene de bizim Küçük Emrah almıştı.

GÜN BİTMEDEN

6 Ocak 2009 Salı

TUTMAYIN KÜÇÜK ENİŞTEYİ !!!

bırakın gitsin

5 Ocak 2009 Pazartesi

ABE LENSTRA


Abe Lenstra:(1920- 1985)
Bir Heerenveen efsanesi olan Abe Lenstra 16 yaşında mavi beyaz formayı sırtına geçirdi ve bir daha hiç çıkarmadı. 1951 ve 1952 yıllarında Hollanda'da yılın futbolcusu seçildi.
Ancak onu Hollanda da efsane yapan maç ise 7 Mayıs 1950'de oynanan Heerenveen - Ajax maçıdır. Ajax daha sonra Total Futbol felsefesiyle efsane olacak Rinus Michel önderliğinde şampiyonluğa ilerlemektedir ve o gün kaybetmezse şampiyon olacaktır.
Nitekim 60. dakikaya Ajax 5-1 önde girer. Ancak ne olursa o andan sonra olur. Abe Lenstra 2 gol atıp 3 gol attırır. 90 dakika 6-5 biter Amsterdamlılar evlerine boynu bükük döner şampiyonluk son hafta el değiştirir.
Daha sonra kendisine gelen büyük teklifleri birer birer reddetmiş Hereenveenle efsaneleşmiş Heerenveen ''Abeveen'' olarak anılmaya başlamış.
Ölümünden sonra ise Heerenveen stadyuma ismini vererek ismini ölümsüzlüğe taşımıştır.