24 Nisan 2009 Cuma

SPOR MEDYASI DEMİŞKEN!!



Gerçekten çok çalışmış arkadaşlar. Tamam Deco Chelsea'de pek oynayamıyor, hemde biraz yaşlandı diyelim.
Hadi Pepe'de futboldan soğudu , İspanya'da dışlandı,Fenerin süper teklifine hayır diyemedi.
Peki bu Kuyt nerden çıktı, bonus mudur nedir anlayamadım doğrusu..
ya neyse hadi ben başka bi şey demiyorum lan size...

ADRİANO NEREYE


Bu ve bunun gibi bir çok çalışma yarından itibaren güzide Türk spor medyasında yer almaya başlayacaktır. Sonunda beklenen oldu kendini Brezilya'nın güzel havasına kaptıran Adriano İnter'den ayrılmaya İnter'de Special One ve Büyük Başkan Moratti'nin ortak kararıyla Adriano'yu şutlama konusunda anlaşarak karşılıklı olarak sözleşmeleri feshetmişler. Hayırlısı olsun diyelim de İnter taraftarı için işkence biterken bizim için işkence başlıyor artık. Malum önümüz yaz. İspanya gol kralını aldık o da bidon çıktı belki önümüzdeki sezon açılır... ! Semih de az biraz yolcu gibi. Bu takıma bir golcü lazım. Hem forma sattıracak hem atacak hem attıracak... Hemde maliyeti düşük olacak. Alın size bedava adam diyecek spor basını.... Formalar giydirilecek, Başkanım beni al diye haberler salınacak Rio'dan İstanbul'a, Carlos'tan haberler ve tavsiyeler alınacak. Takımdaki Brezilyalıların çokluğu sebebiyle en kuvvetli aday tabiki Fenerbahçe olacak. Zaten Fenere gelirse bi daha öyle kafasına göre Brezilya'ya falan gidemez. Giderse bir doz Azizsilin yeter. Yetmezse bizim süper yöneticilerimiz öyle bir sözleşme yaparlar ki onunla izinsiz gider de dönmezse 5 milyon euro tazminat ödettirirler. Burnundan fitil fitil gelir.
O değilde bu haylaz Brezilyalılar neden gidip dönmüyorlar diye düşününce sebebinin yarım küre farkından olmasın sakın. Adamlara hava değişikliği yarıyor galiba....

SABRİ SARIOĞLU FİFA 2009 V:1



Sabri hayranı Fifa ekibinden arkadaşlar uğraşmışlar didinmişler ve Sabri'nin insanı koltuktan düşüren , küfür dağarcığını genişleten, kalp krizi riskini artıran, aile kavgalarına yol açan şutlarının birebir aynısını Fifa 2009'a yansıtmışlar. Yıllardır PES serisini oynarım daha herhani bir oyuncuyu bu kadar iyi kopyaladıklarını görmemiştim.Video'da da göreceğiniz üzere sabri tek katlı bir kalearkası tribünün en üst katına kadar şutunu gönderebiliyor. Video facebook'tan ama linkini bulamadım kendisini koydum buraya. Cuma günü iyi gider. Keyfiniz yerine gelsin.

CHELSEA 09-10

23 Nisan 2009 Perşembe

ARDA'YA 1 MAÇ DAHA


İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında güvenlik görevlileriyle tartışan Arda Turan'a 1 maç ceza geldi. PFDK'nın karar metni ise şöyle:GALATASARAY A.Ş.'nin, 19.04.2009 tarihinde oynanan BÜYÜKŞEHİR BLD. SPOR - GALATASARAY A.Ş.Turkcell Süper Lig futbol müsabakasında, görevli olmayan kişilerin soyunma odasında yer almasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırımasına,

Aynı müsabakada GALATASARAY A.Ş. sporcusu ARDA TURAN'ın güvenlik görevlilerine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,

Cezanın infazının devam eden cezasının infazının bitimini takiben başlatılmasına,karar verilmiştir.

20 Nisan 2009 Pazartesi

FENERBAHÇE ÜLKER ARENA




PEŞKEŞTE SON NOKTA...


QTM harici basından öğrendimiz bir bilgiye göre Seyrantepe, Aslantepe, Türk Telekom Arena yada adı her ne olacaksa Galatasaray'ın inşaatı yıllardır yapılmakta olan yeni stadı bildiğiniz gibi çeşitli kaynak sıkıntıları sebebiyle ve işçilerin iş bırakması sebebiyle duraklatılmıştı. Ancak her nasıl olduysa kaynak sıkıntısı çeken ve Dubai'li ortaklarından gerekli desteği alamayan Eren Talu'ya TOKİ bankadan gerekli krediyi çekebilmesi için sponsor pardon kefil olmuş. Diğer bir deyişle kiraya verdiğiniz ev için kiracınıza ev sahibi olarak yine siz kefil oluyorsunuz. Bu krediyi alırken ise DevlEtin bankası Halkbank'ı kullanıyorsunuz.
O zaman Anadolu kluplerinin yada diğer kluplerinin ne suçu günahı var ki böyle milattan kalma statlarda oynuyorlar.
Ne diyelim hayırlısı olsun.....
Kaynak için bakınız:

19 Nisan 2009 Pazar

PAZARA DAMGA VURACAK DERBİLER (2)


'SÜPER CLASİCO'

Sanırım çok da fazla söylenecek bir şey yok bu derbi için. njoysoccer olarak bizim için ayrı bir yeri vardır. İnanılmaz bir River Plate hayranı olan blog yazarımız 'Njoy' ve Futbolu öğrenmeye başladığımdan beri tamamen abimin etkisiyle de olsa Boca hayranı olan ben ve fakir edebiyatını çok seven yazarımız 'sekerse tehlike' arasındaki en önemli maçtır. 2 Bocalı 1 Riverli size bu geceki maçı hatırlatmak istedik.
Bizim bu seferki iddiamız, Orjinal PES2009 oyunu...Umarım Bocha beni zarar uğratmaz.
Aslında zarardan da önce umarım, adına derbi dediğimiz Boğazın İki yakasının kapışması gibi berbat bir futbol seyri ve iğrenç tiribün görüntüleri olmaz.Tribün konusunda bir şüphemiz yok zaten...

NOT: Boca'nın maçlarda, en öndeki 2 sırayı boş bıraktığını ve gol olunca o boş sıralara doğru tüm hızlarıyla koştuğunu görmek isteyenler bu gece saat 21.00'de NTVSPOR da...Bakalım maçı kim sunacak...

PAZARA DAMGA VURACAK DERBİLER (1)



ORDUSPOR - GİRESUNSPOR
(14.00)
Türkiye haritasını çıkarıp Karadeniz sahillerine doğru biraz dikkatlice bakalım.Batı Karadenizdeki, Zonguldak'tan başlayıp Artvin'e kadar ilerleyelim.Zonguldak, Bolu, Samsun, Orduspor, Trabzonspor, Akçaabat Sebatspor...Bunların yanında Giresunspor, Sinopspor gibi yerel rekabette fazlasıyla söz sahibi ama ulusal anlamda pek de dişe dokunur başarıları olmayan takımlar mevcut.Tam olarak oranını hatırlayamasam da Profesyonel futbol liglerimizde top koşturan sporcularımızın önemli bir miktari karadeniz kökenli. 'Alt yapı' diye bir kavram varsa, o kavrama anlam katan tek yer de karadeniz. Brezilyalı futbolcuların şansı, sahip oldukları kumsallar ve oynadıkları kumsal futboludur.Karadenizli futbolcuların şansı ise, sahip oldukları şehirlerde mevcut olan bolca yokuş, vitamin değeri yüksek hamsi, karalahana, mısır unu ve envayi çeşit yerel yemekler, inanılmaz bir futbol sevgisi ve çoğu karadenizli ailenin çocuğunun futbolcu olmasına büyük bir sevinçle destek vermesidir.İşsizliğin yoğun olduğu bu bölgede, futbol, gençler için geleceğe açılan en zevkli, en kazançlı ve en prestijli kapıdır.
Birbirine çok yakın olan bu şehirlerin çocukları, sanırım ülkemizin mazbutlaşmış bir geleneği olan, ' En yakın spor kulübüne düşman olmak' geleneğini fazlasıyla yaşatmaktalar.İzmir'de,İstanbul'da, Ankara'da, Kayseri'de...Bu aynı şehir takımlarının birbirinden ölesiye nefret etmeleri, karadenizde biraz daha farklı.Burda aynı şehirde 2 takımın bulunması biraz zordur.Sebatın,Trabzonun ilçesi olması dışında pek de fazla istisna yoktur.Ama aynı coğrafi bölgede olup, sınır şehirlerdeki futbol kulüplerinin birbirinden nefretle söz etmesi çok olağandır.İşte Orduspor-Giresunspor maçı bunu ifade ediyor.Birbirine olan uzaklığı sadece 15 dakika ve eğer yanlış bilmiyorsam, Türkiyenin birbirine an yakın iki şehri (ordu*giresun)
MORMENEKŞELER-ÇOTANAKLAR
Giresunspor ikinci yarıya başlarken, Sinan Engin'i manevi başkan yaptılar kendilerine.Sedat Peker'in manevi oğlu ve öz be öz yiğeni de başkan oldu Giresunspora.Bu şu anlama geliyodu, arkayı sağlamlaştırdılar.
Hızlı bir transfer politikası sonucunda, bir sürü oyuncu alınıp satıldı. Sedat Pekerin, ULAN NE ÇİRKİN ADAM BU ALİ EREN, ONDAN ANCA FUTBOLCU OLUR BU TİPLE! dediği Ali Eren'i Bir süre teknik direktörlükte denediler. Sivaslı Hayrettin, İstanbulsporlu Musa Kuş, milli kaleci Metin Aktaş( ki bu da ilginç bir şekilde Karadeniz dayanışmasının örneğidir) ve hafta içi yazısını yayınlayacağımız Alex gibi oyuncular takımı sırtalarken, Orduspor Mehmet Deliorman gibi tecrübeli futbolcuların yanına monte ettiği gençlere sahip. Ayrıca Flamengo'lu BRUNO şu an attığı 22 gol ile, Bank Asyada gol kralı. Taner Gülleliye ait olan 21 gollük rekoru egale eden genç brezilyalı Orduspor'un en büyük kozu.
İyi olan kazansın....