30 Nisan 2009 Perşembe

MESELA DEDİK....


GAZETELERDEN BIRKAC BASLIK
Tarih 1 haziran 2009. Yer Samandira tesisleri
Fenerbahce futbol takimi teknik direktoru Aykut KOCAMAN Sozlesmesi devam eden
futbolcularla tanistiktan sonra gazetecilere : 25 Haziranda 2009-10 TSL sezon acilisini
yapacaklarini bildirdi.
Tarih 2 Haziran 2009 Yer Samandira tesisleri
Fenerbahce futbol takimi yerli futbolculardan ve alt yapidan sorumlu menejeri Ridvan Dilmen gazetecilere verdigi demecte ; Anadoludan birkac yerli futbolcu ile gorustugunu
ve denemek icin teknik Direktor Aykut Kocaman a onerdigini belirtti.
Tarih 3 Haziran 2009 Yer Amsterdam
Fenerbahce futbol takimi yabanci futbolculardan sorumlu menejeri Pier Van Hoojdonk
Teknik Direktor Aykut Kocamanla yaptigi telefon gorusmesinde ingiltere italya ve Almanyadan 1 er futbolcu ile on anlasma sagladigini onay verirse sezon acilisina katilabileceklerini Avrupa medyasina belirtti.
Tarih 4 Haziran 2009 Yer Fenerbahce dereagzi tesisleri
Futbol takimi genel menejeri Volkan Balli UEFA kupasi cekilisi icin Temmuz ayinda
Cenevre ye gidecegini belirtti.
Tarih 5 Haziran 2009 Yer Fenerbahce kulup binasi
Futboldan sorumlu asbaskan Ali Koc 2009-10 TSL
sezonu ayrintilari ve mac takvimi gorusmeleri icin bu sabah Federasyon baskani ile gorusmek uzere Ankara ya hareket etti.
not : Yukarda gecen olaylar ve kisiler tamamen hayalidir... ..
Bu arada Baskan mi dediniz ?
O da en iyi bildigi isi yapiyor...
Kenan Evren lisesinin yerine yapilacak olan alisveris merkezinin temelini atmak icin yonetici arkadaslariyla birlikte.... .

27 Nisan 2009 Pazartesi

FUTBOL ŞİİRİ


Ümit Yaşar Oğuzcan: Futbol şiiri

“Maç başladı
Seyirciler oyun peşinde
Oyuncular top peşinde
Maç bitti
Taş, minder, şişe
Tekme, tokat, kroşe
Seyircisi, oyuncusu
Hepsi hakemin peşinde.”
(Taşlamalar, 1966)

SPOR KİTAPLARI V:1


Ülkemizde spor üzerine yazılan kitap konusunda çok az kaynağa sahibiz. Artık bu sütunlardan spor üzerine yazılmış kitaplardan bahsetmeye çalışacağız. Kimisini okuduk kimisine henüz vaktimiz olmadı ancak özellikle de doğru bir üslupla yazılmış ve geçmişinde de sporla içli dışlı olmuş birisinin kaleminden çıkmış eserlerin tadına doyum olmaz.
Bugün bahsedeceğimiz kitap Fatih Uraz'ın ilk kitabı ''Kaleciyi Vurun''. Fatih Uraz bu kitapda futbola başladığı günden bu yana futbolculukda ve antrenörlükte yaşadığı ilginç olayları anlatmış. Hem kendi başından geçen hem de çevresindekilerden dinlediği olayları gayet sade ve biraz da eleştirel bir dille çok güzel yazmış. Aslında anlattığı olaylar 1970'lerden başlayıp 2000'li yılların başına kadar geçen sürede anlattığı olaylarla bugün yaşanılanlar arasında pek bir fark yok. Fatih Uraz futbolumuzda parasızlığın, amatörlüğün, şikelerin, maç satmaların, deplasman dayaklarının bol olduğu bir dönemde oynadığını söylese de bugünde arka planda kalan bölgelerimizde amatör kümelerde bu tip olaylar, ilginç yöneticiler halen görevlerinin başındalar. Kendisi 1989'daki elim Samsunspor kazasından yaralı olarak kurtulan oyunculardan. O olayı anlatırken en yakın arkadaşını gözünün önünde kaybedişinin öyküsü de gerçekten çok duygusal ve hüzünlü.
Futbol dünyamızda nelerin olup bittiğini merak edenler için futbolun içinden gelmiş bir yazarın yarı biyografi yarı hatıra türündekibu kitap meraklıları için ideal...

26 Nisan 2009 Pazar

SON SÖZ


Dünkü maçtan sonra artık söyleyecek yazacak pek fazla bir şey kalmadı. Bu kadar eksikle, bu ruhsuz oyunla bu sonucun çıkması gayet normal. Ama en azından formanın şanına, şerefine yakışır bir oyun ortaya konsaydı bu kadar üzülmezdik. Artık bu saatten sonra elimizde tek bir hedef Türkiye Kupası kaldı ki orda da rakip Beşiktaş, hemde maç İzmir'de. Seneye Uefa Kupası garanti gibi ama şu berbat seneyi en azından kupayla kapatıp bir kez olsun sevinebilmek istiyoruz artık. Umarız Aragones azıcık uğraşıp didinirde Türkiye Kupasını almanın yolunu bulur. Yoksa Denizli zaten onu bize bırakmaz...