24 Şubat 2009 Salı

Bülent Korkmaz ve Galatasaray



Kocaelispor önünde alınan farklı maglubiyet sonrası Skibbe ile yollarını ayıran Galatasaray yönetimi Bülent Korkmaz'la 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2,5 yıllık sözleşme imzaladı.
Peki pazar akşamı maçtan sonra toplanan Galatasaray yeni teknik direktörü konusunda neden bu kadar aceleciydi ? Yaklaşan Bordeaux maçını geçen sezon bu takımı şampiyon yapmış Cevat Güler ve ekibi yönetebilirdi kanımca.
Bülent Korkmaz'dan önce Hagi ile görüşüp anlaşamadı Adnan Polat.Sayın başkan acaba futbolcu transferine,futbolcuların kendine; milyon euro'ları harcarken gözünü bile kırpmamıştı bu yaz transfer sezonunda.Kewell,Baros,Meira,Santcis..Ama iş teknik direktöre gelince neden bu kadar cimrileşiyor? Galatasaray daha iyi bir hocayı hakediyor demiştik Skibbe gelince yerine getirilen isim ise -kendisini futbolculugu süresince cok sevmişimdir- Gençlerbirligi, Bursa ve Erciyes takımlarında başarısız olan B.Korkmaz.Bu konuda benzer örnekler varken önümüzde (Rıdvan Dilmen, Ertugrul Saglam, Hagi) böyle bir karar alması bende Adnan Polat'ın şampiyonluk umutlarını yitirdigine inandırdı.Herhangi bir başarısızlık durumunda günah keçisi elinin altında sezon sonunda.Tıpkı Kocaeli maçından sonra Skibbe ve bazı futbolcuları(Ümit Karan ve Sabri) suçlu ilan edip taraftarın önüne attıgı gibi.

6 yorum:

ihsan dedi ki...

Soru şu olmalı;

Bülent Korkmaz, Michael Skibbe'den daha iyi bir hoca mı?

Ben Fenerbahçeli olduğum için bu soru bana komik geliyor; ama Galatasaraylı olsaydım yanıtını trajikomik bulurdum muhtemelen.

njoylife dedi ki...

ben ikisinin de galatasaray'ın başına gecebilcek kapasitede oldugunu düşünmüyorum.Bülent Korkmaz mücadeleci bir takım yaratırsa başarılı olabilir onun dışında pek şans tanımıyorum.

happyman dedi ki...

Asıl değinilmesi gereken nokta belki de sözleşmenin süresidir. Neden1.5 yıl? kimse opsiyon falan demesin... Bir fenerbahçeli olarak umarım galatasaray için hayırlı olur ve biz de "ucuz etin yahnisi" edebiyatı yapmayız...

karalamaca dedi ki...

Ben de küçük de olsa kendi notumu düşeyim,
sene sonu biter ve Bülent gider...

Quaresma7 dedi ki...

Bülent'in Erciyes'te başarasız olduğunu söylemek utanç vericidir. Nasıl bir başarısızlıktır bu Erciyes'teki. Ne yapmıştır Erciyes'e merak ettim doğrusu?

njoylife dedi ki...

küme düşürmüştür.kupada final oynadılar evet.