20 Şubat 2009 Cuma

UEFA'DAN GÖRÜNÜM


Olympique Marsilya -Twente: 0-1
Aslan Eric'in takımı kendi evinde Twente'ye hemde evin de mağlup olarak tur şansını mucizelere bıraktı. Belki de artık Lyon saltanatına son vermek için Avrupa'ya fazla önem vermiyor olabilirler. Ancak Gerets'in Avrupa'ki faciaları da malum.

Kobenhavn-Manchester City: 2-2
Manchester City galibiyeti son dakikada kaçırmış olsa da İngiltere'de rahat rahat Danimarkalıları geçecek güçte olduğu su götürmez bir gerçek.

Shakhtar Donetsk-Tottenham:
2-0
Luce yine Avrupa kupalarında klasını konuşturarak büyük küçük demeden Premier Ligde yeniden toparlanan kadrosunu güçlendiren Tottenham'a soğuğunda yardımıyla göz açtırmadı ve İngiltere'de 0-0'a yatarım mesajını verdi.

Lech Poznan- Udinese: 2-2
Polonyalılar beraberliği soon dakikada kurtarmış olsa da İtalya da şansları çok çok az. Udinese kendini sıkmadan bir üst tura göz kırptı.

Fiorentina-Ajax:0-1

Gecenin sürpriz sonuçlu maçı ise İtalya'daydı. Ajax Luis Suarez'in kendini atmalarına ihtiyaç duymadan bir zamanların CM yıldızı Kennedy Bakırcıoğlu'yla tur için avantaj yakalamış oldu. Ancak bu eşleşmede Ajax kendi kendini de eleyebilir. Kendi liginde oldukça kötü bir sezon geçiren Ajax'ın ne yapacağı belli olmaz.

Braga- Standard Liege:3-0
Portekiz temsilcisi fazla iddialı olmayan Liege'i kendi evinde dize getirdi ve bence tur biletini cebine koydu. Ayrıca Braga'nın ilk golünün sahibi Renteria'nın attığı harika gol izlenmeli.

Aalborg- Deportivo:3-0
Vikigler artık ne avrupa'da ne İspanya'da eskisi gibi olmayan Deportivo'yu darmadağın ederek bir üst tura elini uzattı. Deportivo ise artık turu mucizelere bırakmış durumda zaten mevcut kadrolarıyla da bunu başarmaları zor görünüyor. Nerde Makaay'lar Djalminha'lar Tristan'lar....Ah aaahh...

Sampdoria- Metalist Kharkiv:0-1
İşte haftanın en flaş maçı. Sanırım bu Lucescu'nun 1-0'ları bulaşıcı. Adamlar her maç 1-0'A abone olmuş vaziyetteler. Ama bu sefer golu ikinci yarının sonunda değil ilk yarının sonunda attılar. Sampdori'ya buradan bir tavsiye artık önlerindeki maçlara baksınlar. Uefa'dan bi hayır gelmez bu saatten sonra...

PSG- Wolfsburg: 2- 0
Paris'te Hoarau rüzgarı esmeye devam ederken Kezman'ın esamesi okunmuyor. PSG tur için avantaj yakalarken biz Fenerbahçelileri de Kezman'la biz sezon daha geçirme kabusu sardı. Birisi bu adama gol attırsın artık.

Nec Nijmegen- Hamburg:0-3
Galatasaray'ın çıkarsa bir üst turdaki muhtemel rakibi belli olmuş durumda. Hamburg artık Almanya'da 90 dakikayı bitirmek için oynayacaktır. Hamburg bu sezonki belkide en rahat maçında güle oynaya Almanya'ya döndü.

Werder Bremen - Milan: 1-1
Bremen Bundesliga'da yaşadığı düşüşten sonra Uefa'ya da veda etmek üzere. Diego son dakikalarda beraberliği kurtarsa da elinde tutunacak tek dalı Uefa kalmış Milan karşısında etkili olamaz. Zaten en başından beri şanssız bir eşleşmeydi Bremen için..

Dinamo Kiev - Valencia: 1-1
Kiev'de çok soğuk bir havada oynanan maçta Valencia yeterli skoru alarak Avrupa kupalarında en büyük avantajı 'soğuk stadı' olan Kiev'i elemeye çok yakın görünüyor. Turu Mestella'da rahat rahat geçerler. Kiev'in en önemli oyuncularından Milevsky'nin de cezalı olması da cabası...

Zenit- Stuttgart: 2-1
Zenit kaldığı yerden devam ediyor demek isterdim ama geçen sene Uefa'yı getiren, Euro 2008'de şov yapan Arshavi'ni kaybetmeleri önemli eksiklik. Bakalım bu skor Almanya'da yeterli olacak mı?

Olympiakos- St. Etienne:1-3
St. Etienne Olympiakos'u hem de Yunanistan'da..... Hayırlı olsun St. Etienne. Seneye görüşürüz Olympiakos...

Aston Villa- Cska Moskova:1-1
Zico ve tayfası kaldıkları yerden devam ediyor. Zaten güçlü kuvvetli bir ekip olan Cska 2 senedir Avrupada istikrarı yakalayan Zico ile bu turu geçebilecek kapasitede bence...

Bordeaux- Galatasaray:0-0
Haftanın tek golsüz maçında aslında söylenebilecek pek fazla da bir şey yok. Söylenecekleri zaten diğer bloglarda fazlasıyla okuduk. Bence de Galatasaray İstanbul'da daha şanslı...

2 yorum:

ihsan dedi ki...

Süper özet olmuş, çokça zahmetten kurtardınız bizi, ellerinize sağlık :)

sekerse tehlike dedi ki...

önemli değil ne demek. artık sezon sonuna kadar şampiyonlar ligi ve uefa maçlarını elimizden geldiğince yorumlamaya çalışacağız....