1 Nisan 2009 Çarşamba

BU SPİKERLERLE NEREYE KADAR


Özel kanallara geçildikten sonra Trt spikerlerinden kurtulduk yeni sesler yeni yorumlar dinlemek gerçekten heyecan vericiydi. Ama sonradan sonradan farkettik ki bu durum aslında göründüğü kadar da güzel değildi. Maçlar bir bir özel kanallarda yayınlanırken ne gençler Ümit Aktan'ları Ertem Şener'leri Sabri Ugan'ları İlker Yasin'leri Selçuk Manav'ları gördü de telef oldu. Halit Kıvanç'ın talebelerini özler olduk. Aslında Orhan Ayhan'a Abidin Aydoğdu'ya İnönün deniz tarafına bakan yarım dilimine , Saraçoğlunun lisenin önündeki kaleye, Ali Sami Yen'in otoban tarafında ki tribünler önünden atılan taça bile razıydık aslında bi yerden sonra. Neyse ki daha sonradan Okay Karacan, Güntekin Onay, Murat Kosova, Ersin Düzen nerden çıktıysalar geldiler başımızın tacı oldular, hasretimizi giderdiler de rahatladık. Ercan Taner, Melih Şendil, Melih Gümüşbıçak gibi isimlere de itirazımız yok elbette ama artık bu günkü maçta artık Atv'nin spikeri kimse artık son nokta nirvanaya varmış bir halde maçı anlatıyor.
İşte maçın ilk yarısından bazı örnekler
- Pique önce Gerard Pique oluyor sonra mahkemeden karar getiriyor herhalde Albert Pique oluyor.
- Arda Nihat'la verkaç yapıyor sonra topu Semih'e atıyor ama Semih 20 ileride. Spikere kalırsa ikiside Semih. Hakkaten bu Semih çok amansız bi adam. Yada bizim farkedemediğimiz bir şekilde Semihle Nihat birbirine çok benziyorlarda bizim haberimiz yok.
- Tuncay topu Casillas'tan kurtarıp arkadaşına yuvarlıyor spikere göre Nihat golü atıyor. Ama nedense herkes Semih'in etrafında Semih'i kutluyor. Bu Semih'te var bi şeyler.
- Bütün İspanyol futbolcuların nerede oynadığını zaten az çok ilgilenen herkes biliyor. Zaten en kötüsü bizim ligde oynuyor. Ama ısrarla hangi takımlarda oynadıklarını, Riera'nın çektiği şutun ne kadar sert olduğunu defalarca anlatmakta bir sakınca görmüyor. Sanki Volkan'dan sekip kendi üstüne geldi.
-Ofsayt bayrağı tvden görününce mi kalkıyor yoksa sadece bizim için mi öyle. Öyleyse neden bu spikerler maçı önlerindeki ekrandan izleyip anlatıyorlar...
- Bu arada maçta ne zaman maçta Villerreal'li Senna dese aklıma Ertem Şener'in ''sarı denizaltıları'' aklıma geliyor.
- Bu milli takımlar 3. sınıf takımlar olsa belki Estonya, Belarus, Kazakistan vs. takımlar olsa belki futbolcuların isimlerini karıştırmalarını anlarım ama oynayan takımlar İspanya ve Türkiye. Sokaktan geçen adamlara sorsan sana ilk 11'i sayarlar. ama sen zahmet edip kim nedir öğrenemiyorsun.
- Ali Okancı blogunda televizyonda çalışırken birazda acemilikten kaynaklanan yaptığı hataları yazmıştı daha önce bir kaç kez. Herhalde bunların hatalarını yanlışlarını yazsak kitap olur...
Aynı şeyler bazı spor yazarları içinde geçerli ama onları yazmaya başlarsak herhalde cilt cilt ansiklopedi olur.
Daha fazla yazamayacağım tvnin sesini kapatıp öyle seyrediyorum artık maçı. İyi seyirler...

3 yorum:

Othello dedi ki...

Sen de Casillas'i Canizares yapmissin. En azindan memlekete maci sunmuyorsun :).

sekerse tehlike dedi ki...

aynen öyle olmuş, neyse beni 70 milyon okumuyo neyseki:)

happyman dedi ki...

Ya adam emrenin sarı kart gördüğünü 20 defa tekrarladıktan sonra, emre gerçekten sarı kart gördükten sonra -sesli düşünerek olsa gerek- Emre'nin sarı kartı yoktu zaten diyerek yaptığı salaklığı örtbas etmeye çalışması çok komikti.
İzninzile maç hakkında da bir şeyler yazayım, kadro seçiminden, yayıncı kuruluşa, yapılan değişikliklerden maç sonucuna kadar tam bir hayal kırıklığı idi. Eeee ne demişler...?
Bekle(me) bizi Afrika...