27 Nisan 2009 Pazartesi

SPOR KİTAPLARI V:1


Ülkemizde spor üzerine yazılan kitap konusunda çok az kaynağa sahibiz. Artık bu sütunlardan spor üzerine yazılmış kitaplardan bahsetmeye çalışacağız. Kimisini okuduk kimisine henüz vaktimiz olmadı ancak özellikle de doğru bir üslupla yazılmış ve geçmişinde de sporla içli dışlı olmuş birisinin kaleminden çıkmış eserlerin tadına doyum olmaz.
Bugün bahsedeceğimiz kitap Fatih Uraz'ın ilk kitabı ''Kaleciyi Vurun''. Fatih Uraz bu kitapda futbola başladığı günden bu yana futbolculukda ve antrenörlükte yaşadığı ilginç olayları anlatmış. Hem kendi başından geçen hem de çevresindekilerden dinlediği olayları gayet sade ve biraz da eleştirel bir dille çok güzel yazmış. Aslında anlattığı olaylar 1970'lerden başlayıp 2000'li yılların başına kadar geçen sürede anlattığı olaylarla bugün yaşanılanlar arasında pek bir fark yok. Fatih Uraz futbolumuzda parasızlığın, amatörlüğün, şikelerin, maç satmaların, deplasman dayaklarının bol olduğu bir dönemde oynadığını söylese de bugünde arka planda kalan bölgelerimizde amatör kümelerde bu tip olaylar, ilginç yöneticiler halen görevlerinin başındalar. Kendisi 1989'daki elim Samsunspor kazasından yaralı olarak kurtulan oyunculardan. O olayı anlatırken en yakın arkadaşını gözünün önünde kaybedişinin öyküsü de gerçekten çok duygusal ve hüzünlü.
Futbol dünyamızda nelerin olup bittiğini merak edenler için futbolun içinden gelmiş bir yazarın yarı biyografi yarı hatıra türündekibu kitap meraklıları için ideal...

2 yorum:

bilog dedi ki...

Çok güzel bir kategori konusu. Takipteyim ;)

sekerse tehlike dedi ki...

bakalım devamını getireceğiz okudukça...