22 Ocak 2009 Perşembe

REAL MADRİD'de Neler Oluyor ?



Futbol denilince akla gelen ilk takımlardan biridir Real Madrid, FIFA tarafından da 20. Yüzyılın en iyi futbol takımı olduğu kabul edilmiştir. Dünyada isim yapmış bütün yıldızları transfer ederek Los Galacticos adını almıştır. Diğer bir takma ismi ise Los Merengues’dir. Bu ismi ise giydikleri düz beyaz formadan almışlardır.Mor-beyaz renkli Real Madrid 1902’de kurulmuştur. Maçlarını 80,354 kişilik Santiago Bernabeu standında oynamaktadır.1947 yılında açılan Bernabeu’nun kapasitesi 120.000 kişiden uefa standartlarına getirebilmek için düşürülmüştür.

9 kez Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşayan Real Madrid’in İspanya’da ise 31 Lig şampiyonluğu bulunuyor ayrıca 17 kez İspanya Kupa’sını müzesine götürmüştür. Bu rakamlar bize Real’in ne kadar büyük bir kulüp olduğunu anlatmak için yeterli.100 yılı aşkın tarihinde Real Madrid her sene ligde ve avrupada şampiyonluğa oynayan kadrolar kurmuş ve son ana kadar mücadelesine devam etmiştir.


Böyle bir müzeye hangi takım sahip olmak istemez ki ?

Bu sene başında da şampiyonluğun en büyük iki adayından biriydi Real Madrid. Schuster’in takıma takviye gerektiği yönündeki demeçlerine pek kulak asmayan Ramon Calderon, yaz transfer döneminde Rafael Van der Vaart’ı madride getirmekle yetindi.Kadrodan ayrılan isim ise Brezilyalı genç yıldız Robinho oldu.Bu transferle kasasına 62 milyon dolar girdi Los Merengues’in.

Manchester United’ın yıldızı Ronaldo’yu transfer etmek için kendini paralıyan ve basını da arkasına alan Calderon amacına ulaşamadı,Ronaldo adada kaldı.Kadrosunda revizyona giden ekip Barcelona yılın ilk yarısında fırtına gibi esti 50 puan toplayıp 59 gol attı.Gerçekten Messi, Henry, Etoo üçlüsünü durdurabilmek imkansız gibi bunun açık dille belirten Schuster’i kapının önüne koymakta şüphe etmeyen Real Madrid; Sevilla’da kendini gösterip Tottenham’ın başında başarısız olan Juan de Ramos’u getirdi takımın başına yinede Camp Nou’de yenilgi almaktan kaçınamadılar.

Sezonun ilk yarısı itibariyle sakatlıklarla başı derde olan Madrid’in son dönemde bir de başkan krizi ile sarsıldı. Geçen yıl aralık ayında yapılan olağan yıllık genel kurul toplantısında kulüp üyesi olmayan kişilerin salona alınarak oy kullandırılması skandalının bir İspanyol gazetesi tarafından ortaya çıkartılmasının ardından gelen baskılar üzerine istifa etti Ramon Calderon. Sezon sonunda yapılacak başkanlık seçimine kadar Calderon'un yerine kulüp başkanlığını kulüp 2. başkanı Vicente Bodula üstlenecek.


Bu istifada Marca gazetesinin rolü de gerçekten çok büyük.Marca gazetesi Madrid’e yakınlığıyla biliniyor.

Real Madrid ocak ayı transfer döneminde Ajax’tan Jan Klass Huntelaar’ı transfer etti.Huntelaar takımdaki beşinci Hollandalı oldu.Ayrıca eski bir Chelsea’li olan Lassana Diarra’yı da kadrosuna dahil etti.Real Madrid bu transfer için İngiliz kulubü Portsmouth’a 20 milyon avro ödedi.Lassana Real Madrid’le 4,5 yıllık sözleşme imzaladı.Bu takviyeler yeterli olur mu bilinmez ama 12 puan önündeki Barcelona’yı yakalamak için Raul ve arkadaşlarının çok mücadele etmesi gerekiyor.

Yeni başkanıyla yeni bir oluşuma girmesini bekleniyor Madrid’in.Şahsi görüşüm yaz transfer döneminde zamanını Ronaldo’yla harcamaktansa Kaka yada Kun Agüero’yu çok daha kolay transfer edebilirdi Calderon.Tekrar Los Galacticos olur mu Real Madrid sanmıyorum.Çünkü onlar Fabio Capello ve Schuster’li dönemde şampiyonluğun mücadele eden diri takımlarla elde edildiğini öğrendiler.

Yeni başkanın Marca ve As gazetelerini tekrar arkasına alıp, muhalefetle elele verip Real Madrid’i yeniden dünyanın bir numarası yapması gerek.Bunun için de Real Madrid’in hucüm hattının çok sık sakatlanan futbolculardan arınması lazım.Orta sahası futbolu çift yönlü oynayan mücadeleci ve teknik iki takviyeyle kuvvetlendirilmelidir.Capello’nun defans yapmayı ögrettigi madridin, cannavaro’nun yerine bir alternatif bulması gerekir.Bu isim sezon başında Racing Santander’den transfer edilip bu sezonluk eski kulübüne kiralık gönderilen Ezequiel Garay olabilir mi muamma..

Kim gelirse gelsin ne olursa olsun Real Madrid yine dünyanın en büyüğü olcak güce sahip..Bence bizi yine Perez’li günler bekliyor.

1 yorum:

Moonbathe.. dedi ki...

aslında böğle kötü gidişatlar herzman her takımda olur önemli olan ise takımın biran evvel işleri düzene koymasıdır real madrid efsane bir takımdır gerek taraftarı gerek stadı,fifa 20. yüzyılın en iyi futbol takımı olması bögle güzel ve önemli olan bir takım bu sıkıntıları atlatıp eski şanlı dönemine başlıyacaktır die umutluyuz biz realciler olarak..