12 Mart 2009 Perşembe

4 İNGİLİZ ,2 İSPANYOL, 1 PORTEKİZ,1 ALMAN VE TEMEL UÇAĞA BİNMİŞLER!

Daha dün gibi hatırlıyorum, kuraların çekilişini.Tek Türk takımı Olan Fenerbahçeye dikkat kesilmiştik, ama bir yandan da diğer grupları gözümüz kırpmadan hafızaya kazıyoduk.Çekiliş sonrası, her ortamda yorumlar yapıyor,illa ki bir takıma, şampiyonluğu veriyorduk.
Hayal kırıklığı yaşadık bolca, pek fazla bir süpriz görmedik.Daha dur, çeyreği, yarısı, finali duruyor biliyorum ama aga, 4 tane ingiliz takımını burda görünce içimden maçları izlemek bile gelmiyor.Premier liginin ilk 4 takımı aynen burda.Adamlar, kendi liginden kalma çekişmesini burda da devam ettiricek.Şimdi bu ballı ada ekipleri, eminimki birbirleriyle eşleşmezler.Yarı finali 4 ü oynar, aralarından birine kupayı verirler. 4 ingiliz, 2 İspanyol,1 Portekiz,1 Alman...Ve televizyonlarının başında Onbinlerce Türk.
Sizi bilmiyorum ama, ben bu sabaha hiç güzel başlamadım.İçimde şampiyonlar ligine karşı bir küskünlük mü desem, bir gıcık olmak mı desem yoksa kıskanmak mı desem artık neyle adlandıracağımı bilemediğim bir duygu var...Fıka gibi oldu bu lig.Daha da İddia oynarsam şampiyonlar ligine, bizim burdaki iddia bayinin sahibi ıslak hortumla dövsün beni....

MANU- İNTER (2-0)



Büyük bir süpriz değil tabi Manu'nun tur atlaması.İki takım da bolca gol pozisyonuna girdi, ibo ve adriano susunca İnter de susuyor doğal olarak.Bazen diyorum ki, keşke şu Adriano pes9 da olduğu gibi insan ötesi futbol oynasa, orta sahadan falan vurduğu gol olsa da İnter bir üst turlara çıksa...Ama olmuyor işte.


Maçın adamı Vidic seçilmiş.

Goller: ( Vidic, Ronaldo)


PORTO - ATLETİCO (0-0)

Bu haftanın tek golsüz maçıydı.Zaman zaman oynanan sıkıcı futbol, kanal değiştirmekten alıkoyamadı bizleri.Gözümüz KUN üzerindeydi.İspanyol ekibi için lige dönme vakti...


Maçın adamı; Buruna Alves seçildi.


BARCELONA - LYON (5-2)


Herşey beklenildiği gibi aniden ve hızlıca gerçekleşti.Üst üste gelen goller maçın daha da zevkli bir hal almasını sağladı.


Maçın adamı; Henry seçildi.


Goller: Henry,Henry,Messi,Eto,Keita Lyon:Makoun, Juninho







ROMA- ARSENAL (1-0)


İlk maçı evinde 1-0 kazanan arsenal, deplasmanda aynı skorla kaybetti ve maç penaltılara kaldı.Bu turda ilk defa penaltı atışları izleme şansına kavuştuk.penaltılar sonunda, 7-6 maçı alan arsenal oldu.Roma bir kez daha Bir ingiliz ekibine yenilmketen kurtulamadı.Penaltıyı kaçıran oyuncu Tonetto oldu.



Maçın adamı: RİİSE Seçildi.


Gol: Juan

2 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

bu ingilizlerin 4 takımını üst turlara taşıyor olması neden insanları bu denli üzüyor, canını sıkıyor, hiç anlamıyorum.. adamlar sahada çatır çatır topunu oynuyor, hiç şikeye şaibeye bulaşmadan alın terleriyle götürüyorlar olayı, bizse sürekli bi beğenmeme halindeyiz.. onlar değil de dedelerin takımı milan mı çıksın üst turlara ya da ruhsuz oyuncular topluluğu real mi? dünya tarihinin en loser takımı inter mi hak ediyor veya sırf final evinde diye roma mı çıkmalı?

her şeyin ötesinde ingilizlerin oynadığı topa yaklaşabilen bir barcelona var şu an dünyada, hemen herkes tapıyor adamlara.. ama ingilizler oynayınca daha iyisini, nedir bu hegemonya oluyor..

olayları niye böyle yüzeysel değerlendirmeye meyilli bir toplumuz hiç anlamıyorum.. daha da enteresanı sıkıcılıktan bahsedilmiş ama hatırladığım efsane şampiyonlar ligi finallerinin hepsinin başrolünde bir ingiliz takımı vardı: 99'da utd son dakikada bulduğu mucizevi iki golle kupaya uzanırken 2005'te liverpool 3-0'dan inanılmaz bir geri dönüşle şampiyon oldu.. geçen seneki finalin tadı hali damağımızda ve tarafların ikisi de ingiliz.. ama nerde başka ülke takımlarının kazandığı finaller, hep bi monotonluk: 2004'te porto, 2007'de milan, 2002'de real..

allah ingilizlere zeval vermesin diyorum..

karalamaca dedi ki...

Herhangi bir avrupa takımın, diğer avrupa takından kıskanıcak durumda değilim.Güzel anlatmışsın, neden ingilizlerin başarısı insanların canını sıkar ki?
cevabu ya ingiliz düşmanıdır, ya da ingiltere ligini sevmiyordur.Benim canımı sıkan, bir Türk takımını izleyemeyişim.Adamlar bunu haketmiyor dediğimi sanmıyorum.Ya da futbollarına laf ettiğimi de.Dediğim gibi, beni üzen şey, bir Türk takımını izleyemeyişim!