24 Ocak 2009 Cumartesi

FORMA AŞKI...


Pennearabiata blogunda Kaka'ya eğer bu teklif Chelsea'den gelse yine de 'Milan'da yaşlanmak istiyorum' der mi diye bi anket başlatmış. Araştırdık baktık ki bu forma aşkı dedikleri şey taraftar dilinde bayrak adam olmak en az 15 seneyi alıyor. Rekor şu an faal futbolcular için de Milan da hükümranlık kurmuş Paulo Maldini'nin kolundaki pazubandında. Eee ne de olsa baba yadigarı. Biraz daha erken çoluk çocuk sahibi olsaydı herhalde Gudjohnsen'ler gibi aynı takımda oğluyla birlikte oynardı. Paulo Maldini tam 25 yıldır Milan'da forması giyiyor. (ey okuyucu ben 24 yaşındayım sen hesap et gerisini.) İkinci sırada Twente'nin emektarı Sander Boschker var. O da 19 senedir Twente kalesinde 471 maça çıkmış. Diğer bir aşık ise daha önce blogda bahsettiğimiz efsanelerden Ryan Giggs'de 19 senede 550'nin üzerinde maça çıktı. (Neredeyse Fergie'le beraber gelmiş beraber gidecekeler.) Bir diğer 19luk da Rosenborglu Roar Strand.
Listenin geri kalanı ise şimdilik şu şekilde:
5- Jean Douence - Fc Libourne St. Seurin - Fransa-18 Yıl
6-Alon Harazi- Maccabi Haifa - İsrail- 18 yıl
7- Ladislav Pecko- Slovan Bratislava- Slovakya-18 Yıl
8-Francesco Totti- Roma- İtalya -17 Yıl
9-Pedro Roma- Coimbra - Portekiz - 17 Yıl
10- Toni Huttunen - MyPa - Finlandiya- 17 Yıl
11-Gary Neville- Manchester United -17 Yıl
12- Paul Scholes- Manchester United- 17 Yıl
13-Pavel Verbir - FK Teplice- Çek Cumhuriyeti 17 Yıl
14-Kim Daugaard- Brondby- Danimarka- 16 Yıl
15- Steve Harper- Newcastle United-16 Yıl
16- Oliver Glasner- SV Ried- Avusturya- 16 Yıl
17-Jussi Kuoppala- Tampere United- Finlandiya- 16 Yıl
18-Pedro- Pacos de Ferreira- Portekiz- 16 Yıl
19- Vladimir Maminov- Lokomotiv Moskova- 16 yıl
20- Alessandro Del Piero-Juventus- 16 Yıl
Tabiki bu listede ki oyunculara önümüzdeki yıllarda ekleneler olcaktır. Örneğin Liverpool'dan Steven Gerard, Real Madrid'den Casillas, Barcelona'dan Puyol, Xavi,İniesta ve Messi benim ilk aklıma gelen isimler.
Türkiyede ise faal olarak oynayan futbolculardan Ankarasporlu Hürriyet ve Sivassporlu Hayrettin 10 sene Fenerbahçeli 'genç' Semih 9 sene forma giyen oyuncular.
Herkese bol formalı bol aşklı günler diliyorum.

2 yorum:

Quaresma7 dedi ki...

güzel hoş da gary neville'ın 17 sene Man Utd. gibi bir takımda oynaması hak mıdır hocam Allah aşkına söyle:)

Geçen totthenam maçında da oynuyordu lavuk...

njoylife dedi ki...

son yıllarda gerçekten düşüşte Neville 2000lerde begendigim bir isimdi..ama manu'da sag bek sıkıntısı var,stoperden devşirme wes brown'dan istedigi verimi alamıyor sir, o bolgede denedigi başka bir isim ise owen hargreaves onun da gerçek mevkisi defansif ortasaha..sag beke city'den micah richards almak istemişti sir ama başaramadı..genç brezilyalı rafeal gelecekte o bölgenin vazgeçilmezi olur kesinlikle..rafeal yetişene kadar da gary neville'i manu formasıyla görcek gibiyiz..