7 Şubat 2009 Cumartesi

Galatasaray- Kayseri 1-1


Ali Sami Yen'de bu akşam bir futbol maçından ziyade futbol oynatmama maçı vardı sanki. Başta Kayseri'ye dümdüz ileri oynamayı bir türlü beceremeyen oyuncuları toplayan Tolunay Kafkas, gol özürlüsü Kayserispor, ısmarlama hakem müsvettesi Selçuk Dereli ve ilginç tercihleriyle Skibbe...
Selçuk Dereli'yi artık sokaktaki herkes tanıyor. Bu hakeme kim maç verir, kim fifa kokartı takar, kim avrupa da maç yönettirir anlamak güç doğrusu...Bu nasıl bir maç yönetimidir, nasıl bir mantalitedir. Daha maçın 5. dk'sında maçın hakeminin seyri belli olmuştu. Kararların standartı hiç belli olmadı.
Tolunay Kafkas'ın ekibi aynı tip oyunculardan kurulmuş bir takım görüntüsünde. Ne gol atabiliyor ne de gol yiyor. Kayserinin maçlarını tanımayan birisi izlese karşı takımlarda aynı formayı giyseler herhalde hep aynı maçı izliyormuş zanneder. Bu açıdan güzel bir standart yakalamış Kayserispor. Topu bir tülü rakip cezasahasına sokamadılar. Gol bile dışardan geldi. Yedikleri gol de Nonda'nın şansı. Ellerinde kalburüstü bir defans ve kaleci hattı olunca bu ligde gol yemen zorlaşıyor elbette... Oysa ki Kayseri'nin iki önliberosu Saidou ve Ragıp neredeyse hiç çıkmadı ileriye. Kanatlar da çalışmayınca Lincoln atılana kadar hiç bir varlık gösteremediler. Gol yemeseler gol atmaya da çalışacaklarını da zannetmiyorum zaten.

Galatasaray da ise Lincoln'un varlığı takıma 2 hatta 3 kişilik etki yapıyor. Çünkü rakip takımdan 2 kişyi devamlı meşgul etmekte. Lincoln atılınca Galatasaray'ın gardı düştü. Bütün yük Arda'ya kaldı. O da Sivas'ın yorgunluğuyla ve sol bekte arkasında oynayan Mehmet Topal(!)'ın etkisiz kalmasıyla fazla katkı yapamadı. Lincoln kendini zorla attırdı. Bu adamın halet-i ruhiyesi hakikaten ilginç. Lincoln olmayınca Nonda ve Baros'da oyundan düştüler. Skibbe 10 kişi kalan ve önde olan takımına aynen Sivas'ta olduğu gibi hiç bir katkı yapamadı. Oyuna aylardır oynamayan Linderoth girdi. Benim sayabildiğim kadarıyla 3 veya 4 kez topla buluştu. Ayrıca bu takımda Hakan Balta'nın yedeği kimdir. Volkan mı Alparslan mı Mehmet Topal mı. Yakında Mehmet Topal forvet falan da oynamaya başlar.

Kayseri'de Aghahowa, Cangele, Olembei Toledo'nun hemen hemen hiç olumlu hareketlerini göremedik. Ayrıca genç Eren Güngör gerçekten çok başarılıydı. Baros'la bütün maç boğuştu. İkinci yarı Kayseri bütün kozlarını oynarken Skibbe'nin hiç bir şey yapmaması ve 4. hakemle didişmesi gereksizdi. Takım çok geriye çekildi ve Kayseri'ye golu adeta hediye ederek zirve yolunda yarayı aldı.
Son söz ise Galatasaray taraftarına bütün maç hiç susmadılar ancak bol bol da küfür ettiler. Federasyon faturayı gönderir haftaiçinde....

0 yorum: