8 Şubat 2009 Pazar

Sorun adam Mateja Kezman



Psv dünya futboluna sundugu forvetlerle adından çokca söz ettirmiş bir kulüptür.
Romario,Ronaldo,Nistelrooy… Saydığımız bu isimler hakkında pek yorum yapmaya gerek yok açıkcası... Mateja Kezman’da tıpkı saydığımız isimler gibi Psv ile Hollanda liginde gol kralı olmuş ve geleceğin yıldızı olarak lanse edilmişti.Psv ile 122 maçta 105 gol atan Sırp yıldız Abramovic’in ‘’Chelski’’ sine 2004’de transfer oldu.Londra’da golcü oyuncudan beklentiler yüksekti ama Kezman beklentileri karşılayamadı .Chelsea ile 25 maça çıkan Kezman sadece 4 gol atabildi.2005 yılında ise Atletico Madrid’e umut oldu. İspanya’da 30 maçta 8 gol atarak yine hayal kırıklığı yarattı.
2006’da Kezman’ın kariyerine Türkiye macerası eklendi. Fenerbahçe’nin Avrupa yolunda umudu olan Sırp golcü 2 sezon formasını giydiği sarı lacivertlilerde 46 maçta forma giydi ve 20 gol attı. Aragones’in gelmesiyle de PSG’e kiralık olarak gönderildi.
Kezman kendinden bekleneni veremedi her gittiği kulüp ona umut bağladı kurtarıcı olarak görenler oldu ama omuzlarındaki yük onun futbolunu olumsuz yönde etkiledi belki de... Başarısız oldukça agresif, saldırgan bir tavır takınan Sırp oyuncu form tutamayınca da sorun yarattı.Geçen sene Kayserispor maçında oyundan alınınca kimseye haber vermeden stadı terk eden Kezman geçtiğimiz günlerde Psg’in Bordeaux’ya 3-0 yenildigi kupa mücadelesinde oyundan alınınca sahadan ayrılırken formasını yere attı.Biz çok şaşırmadık bu görüntüleri görünce ama Fransızların şok olduğundan eminim.Olayın ardından hareketinin taraftara başkana yada antrenöre olmadığını söyleyen Kezman bir de özür diledi... Kulağa çok tanıdık geliyor bu demeç sanki biz bu filmi daha önce izledik değil mi?

0 yorum: