13 Şubat 2009 Cuma

1 adam, 4 ay, 5 soru işareti ?


Haftaiçi Scolari'yi gönderen Chelsea futbol dünyasının bir numaralı gündem maddesi oldu..Söylentiler de hemen yola koyuldu yerine getirilcek isim hakkında.İtalyan basını Mancini dedi, İspanyollar Rijkard ve İngilizler Hiddink..İngilizler haklı çıktı sonuçta..ben öncelikle scolari neden gitti ona deginmek istiyorum..

MANU'den 10 puan geride kalan Chelsea ve büyük maçlarda alınan maglubiyetler.Scolari'nin başarısız oldugu apaçık bir gerçekti..Peki neden? Kariyeri başarılarla dolu olan bir teknik adam nsl olurda bu kadroyla bu kadarını elde eder?
Ayrıldıktan sonra yaptıgı ilk açıklamada oyunun kaderini değiştirebilcek bir oyuncu olmadıgını iddaa etti..ve ekledi bir Robinho yoktu.. :) şimdi burda chelsea'nin milyonlar kazanan yıldızlarını saymıcam..Ayrıca Robinho yetenikli bir futbolcu olabilir ama henüz sorumluluk alıp maç çeviren bir isim mi ? man city'nin maçlarını izletmemişler heralde Scolari'ye..
Arkadaşlar Scolari -aragones gibi- milli takım teknik direktörüydü bunun kılüp takımlarıyla arasındaki fark şu ki ; milli takımda elinize gelen futbolcular belli bir fitness programı uygulamış belli bir formu yakalamış oluyordu.sizde bunlara taktik antreman yaptırıp maça cıkartıyorsunuz ideal kadroyu..scolarinin elinde cok kaliteli bir kadro vardı (brezilya ve portekiz) üzerinde durmaya gerek görmüyorum.
takımındaki oyuncularda cok büyük kulüplerde cok iyi hocalarla çalışmış oluyordu.Lampard ve Drogba bu sene fitness açısından Mourinho dönemine oranla cok daha az çalışma yaptıklarını belirtmiş.zaten Chelsea bu sezon ligde attıgı 44 golun sadece 6'sını son 15 dakikada atabilmiş.ilk sorun bu bence chelsea'li futbolcuların cok güçlü bir yapısı yok. Hiddink onları daha çok mücadele eden bir takım yapmalı.
Chelsea'nin motivasyon sorunu da var kesinlikle.Scolari daha önce milli takımlarda bu konu da bir sorun yaşamıyordu çünkü brezilya'da milli takımda oynamak başarılı olmak bizdeki askerlik kadar onur verici bir olaydır.portekiz ise iyi bir kadroya sahip başarıya aç bir kadroya sahipdi.ayrıca iki takımdada dil sorunu yaşamıyordu scolari..en azından Hiddink ingilizceyi cok iyi kullanabiliyor.
Diger bir sorun ise chelsea sadece ocak ayında oynadıgı son 3 maçta 5 gol yedi duran toplardan..ingiltere ligini hepimiz biliyoruz bu konuya bir çözüm bulması lazım Hiddink'in.
Drogba sorununu da çözmesi gerek Hiddink'in Mourinho'nun 4-5-1 ve yerine göre 4-3-3 olan sistemiyle Drogba dünyanın sayılı forvetlerinden biri olmuştu onu marsilya'dan alıp getirirken ingiliz basına neden bu kadar cok para verildigini konuşuyordu ama Drogba ondan bekleneni verdi Felipe döneminde ise kadroya giremedi.tercihini anelkadan yana kullandı.Kimileriniz haklı bulabilirsiniz ama anelka'nın bu sezon attıgı 17 golün sadece 4'ü kritik goldü.(yani skoru eşitleyen yada öne geçiren) bu sene drogba'nın attıgı 3 gol de kritik goldü.maç çeviren isim arıyan Scolari man city'den robinho'yu işaret etcegine biraz da kendi seçimlerine dikkat etseydi belki chelsea kariyeri bu denli kısa olmazdı.
Son sorun ise Hiddink nasıl bir taktik belirleyecegi..önünde Watford,Aston villa ve Juventus maçları var.Rakipleri Rafa ve Sir işi pek de kolay degil.Ama Güney Kore'yle dünya kupasında 4.olan Avustrulya'yla 2006'da grupdan cıkan,Rusya'ya Avrupa Şampiyonasında Şampiyona yarı finalde elenen ekipleri o yarattı tek dezavantajı önünde 4ayı var ve başarı beklenen 3 kulvar.
Hiddink'e benden bir tavsiye John Obi Mikel'e dikkat etsin :)

0 yorum: