13 Şubat 2009 Cuma

ATIŞ SERBEST!!!!!


Demek ki bu ülke de atış serbest. Herkes istediği gibi atıp tutuyor. Aynen kopyalayıp yapıştrıyorum ilgili maddeye...
KARARLARIN KESİNLİĞİ:

Madde 14 – Kurul kararları kesindir; idari veya yargısal mercilerin onayına tabi olmadığı gibi, bu kararlara karşı idari veya yargısal mercilere de başvurulamaz. Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu’nun kararların açıklanması, maddi hataların düzeltilmesi ve yargılamanın yenilenmesi hakkındaki hükümleri saklıdır. Sporcuların, Teknik Direktörlerin ve Antrenörlerin sözleşmelerden kaynaklanan ve yabancılık unsuru içeren ihtilaflar hakkında Tahkim Kurulu tarafından verilecek kararlara karşı, FIFA ve UEFA talimat ve düzenlemeleri doğrultusunda Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)’a başvurulabilir.

Ayrıca Statünün 63. maddesinde CAS’ın görev yetkisi dışında olanlar kısmının ilk birinci fıkrasında, "Oyun kurallarıyla ilgili ihtilaflar" yazılı. Yani Galatasaray’ın CAS’a taşımak istediği oyun kurallarıyla ilgili ihtilafların CAS’ın yetkisi dışında kaldığı ortaya çıktı.

Bir haftadır oraya giderim buraya şikayet ederim diyen barkovizyon gösterisi yapıp Yıldırım Demirören'e özenen, yüzyıllık camianın taraftarını boş hayallerle kandırmaya hakkınız yok. Hayır belki Adnan Polat yayınlağı bildiride son kısımda Galatasaray Türkiye'dir yerine Galatasaray Fransa'dır deseydi nolurdu orasını merak ediyorum doğrusu...

1 yorum:

njoylife dedi ki...

TFF ve MHK'de öyle bir tutum var ki hata yapsada sonuna kadar reddediyor.Hatayı kabul etmek bu kadar zor olsa gerek.Hata olarak gördügüm konu buz tutmuş sahalarda futbol oynatmak yada hakemin verdigi hatalı kararların cezai işlemini uygulamak.TFF ve MHK gerçekten çok yetersiz.Galatasaray yönetimi istedigini elde edemedi belki sizce ama asıl amaçları Trabzon başkanı Şener gibi seslerini yükseltmek ve hakemlerden yana şikayet etmek..Trabzonspor'un isyanından sonra oynadıgı Eskişehir maçındaki hataları bir hatırlayalım..merakla bekledigim konu Antalyaspor maçında ve bundan sonraki Galatasaray'ın herhangi bir takımla maçında hakemlerin tutumu ne olcak?eger ki Galatasaray lehine kararlar alınırsa -ki büyük ihtimalle öyle olcak- Oguz Sarvan'ın aylar önce yapması gerekeni yapmasını diliyorum.