8 Şubat 2009 Pazar

2016 Avrupa Şampiyonası



TFF UEFA’ya 2016 Avrupa şampiyonasını ülkemizde düzenlemek için niyet mektubunu sundu, peki 2012’ye de başvuran hatta en başarılı hazırlık dosyası seçilen ülkemiz bu sefer oylamada hak eden taraf olabilecek mi?
TFF 2012’ye göre çok daha iyi durumda olduğumuzu belirtiyor.Bildiğimiz üzere yapımı bitmek üzere olan Kayseri Kadir Has stadyumu var ayrıca Antalya’da yapımı süren bir stadyum var, bir de 24 saat inşaatına devam edilen Aslantepe spor kompleksi...
Peki sizce bu kadarı yeterli mi? TFF başkanı, Ankara ve Konya’da stad projeleri olduğunu belirtiyor.. Bunlara İnönü ve Şükrü Saraçoğlu’nu eklersek elimizde Avrupa standartlarında 7 stadyum oluyor, Avrupa şampiyonasını düzenleyebilmek için (4 grup olacağını düşünürsek) 8 stada ihtiyacımız var bu durumda pek beğenilmeyen Olimpiyat stadı yardımımıza yetişebilir veya Hüseyin Avni Aker’de düşünülebilir. Ülke olarak genç bir nüfusa sahibimiz ve futbol sevgisi çok yüksek halkımızda bence biz bu şampiyonayı düzenlemeyi 2012 Avrupa Şampiyonasını Polonya ile ortak düzenleyecek olan Ukrayna’dan daha çok hak ediyoruz.

0 yorum: