9 Şubat 2009 Pazartesi

ZOR BE HOCAM ÇOK ZOR!


Günümün çoğu futbolla geçiyor...
Bloglar,siteler dergiler,gazeteler...Ve farkediyom ki her gün git gide uzaklaşıyoruz futboldan...
Futbolun çok uzağındayız...Evet iddia ediyorum ki futbolun çok ama çok uzağındayız...Antrenör, futbolcu, yedek futbolcu, maç, mantalite, taraftar, basın, yönetim,hakem...
Tamam diyebilirsiniz ki kardeşim bizim de kendimize has bir ligimiz var...illa ki Avrupalı mı olmamız gerekiyor?
Ben de derim ki, sen eğer bu ligden bu futbolculardan, bu tafartardan bu hakemlerden, bu yönetimlerden memnunsan ne diye sürekli avrupalıyı yazıp duruyosun? ne diye hafızandaki futbolcu isimleri, maç analizleri, türk ligine ait isimlerden daha fazla?
Yahu sorsan premier liginden bir takım ıkına ıkına sayarız ik 11'ini... İtalya ligi, almanya ligi, fransa, brezilya,arjantin, ispanya...
Ama sorsan dışarda birilerine.Alacağın cevap; galatasaray...hakan sukurr, feneribahçiii, der susarlar...
Yahu bir tane avrupa kupası gelsin artık şu ülkeye, gelmekle kalmasın, her sene her sene zorlansın kazanılmak için, İnsanlar bir türk takımının formasını üzerlerine geçirsin, ilk 11 lerimizi çatır çatır saysın...Yahu şu Türk oyuncu şu takıma gidicek, aman da aman milan türk için kesenin ağzını açtı, Ve ünlü türk futbolcunun eşi o ülkeye gitmeme kararı aldı...Artık çeyrek final oynamak, güçlü rakiplerle evinde berabere kalmak, deplasmanda fark yememek bizim gurur kaynağımız olmasın saygıdeğer abilerim!
Offf offff! diyecek çok şey var, çözümlerde o kadar basit ki, hazır ekonomiyi bu denli düzeltmişken Türk takımları... Ama zor be hocam...Çok zor...( ıssız adam Alperin annesine söyleyiş şekliyle)

0 yorum: